logo
 
 
Videók E-Mail YouTube SoundCloud MixCloud Hulkshare Instagram FaceBook Twitter MySpace RSS
Aktuális Biográfia Discográfia Képek Letöltés Vendégkönyv Party-mix Honlaptérkép
Megosztás

Technika

Szerencsére a discokban egyre kedvezőbbek a feltételek.
A professzionális Dj bakelit és Cd lemezjátszók szinte minden normális klubban megtalálhatók.

Ha bakelitről zenélek, akkor általában Technics SLK1210MK-es bakelit lejátszót használhatok. A Dj-k által legkedveltebb direkt hajtású lemezjátszók. +-8%-ot lehet változtatni a sebességen, a legjobb indítónyomatéka ennek a lemezjátszónak van. Nagyon jó játszani róluk.

Pioneer CDJ 800/1000-es Cd lemezjátszók nagyon elterjedtek. Fordulatszám szabályzós (+/- 6/10/16%), JOG-tárcsás, (A kisebb példányok - 100,as, 200-as - három beépített effekttel (JET: a Flangernek és az Echo-nak az ötvözete, ZIP: a master tempó fordítottja, a hangszínt változtatja, de a tempót nem, WAH: egy speciális Flanger-filter effektus) és Master Tempo processzorral, Loop és Beat Loop (200-astól felfelé :) funkcióval ellátott professzionális Dj CD lemezjátszót használhatunk.

A legtöbb helyen általában Pioneer DJM 600-as mixer teljesít szolgálatot, ami 4 csatornás, 3 sávos hangszín szabályzóval, 3 kimenettel ellátott keverőpult. Sampler és beépített effekter, BPM számláló is van benne.

Technics RP-DJ1210 Silver fejhallgatót használok, mely igen praktikus, ezen kívül még tetszetős is. Profi Dj-k számára készült, extra kategóriás "füles". Szépen szól, zeni teljesítményben bőven meghaladja azt a szintet, amit én el tudok viselni. :)
Ettől függetlenül sosem hajtom a fülest, inkább a fülemet "tornáztatom". Igyekszem figyelni a zenére, nem pedig belebömböltetni a tempót az agyamba.

Shure SM 58 mikrofont használok. Nagyon megszerettem. A világ második legjobb mikrofonja ebben a kategóriában. Dinamikus ének-, beszédmikrofon. A Shure SM58 több mint 30 éve egy jól bevált és a mai napig rendezvény és koncertechnikában. A legszélesebb körben használt strappabíró énekmikorfon. Sőtt, A Shure SM sorozatát már gyakorlatilag szabványnak tekintik a professzionális hangosítók. Gyakran ezzel a típussal - mint referenciával - hasonlítanak össze más mikrofonokat.
Kapcsolódó cikkek: