logo
 
 
Videók E-Mail YouTube SoundCloud MixCloud Hulkshare Instagram FaceBook Twitter MySpace RSS
Aktuális Biográfia Discográfia Képek Letöltés Vendégkönyv Party-mix Honlaptérkép
Megosztás

Dj Hlásznyik blog 2010


2010-es blogbejegyzéseim.

2010.12.30., csütörtök: Mad Morello-tól megkaptam az új bootlegét, amely Madonna Frozen c. zenéjéből készült. Hatalmas zene! Be is került az újévi Party-mix-be! Azóta vagy 50x meghallgattam már. :)

2010.12.26., vasárnap: Éjfélkor jégen csúszás verseny Robcsival és Bagyával. Következménye három napig izomláz. :)

2010.12.20., hétfő: Elkészült a decemberi Top 10-es listám! :)

2010.12.18., szombat: Nagy hajtás, technikai problémák, több száz MB-nyi elveszett adat és sok bosszankodás után irány Battonya. Hideg van és csúszkálunk a havas úton. A GPS nem találja a jelet. Lehet, hogy nem tett jót neki a több hetes hideg. :)

T. Laci telefonos segítségével navigálunk. Viszonylag korán érkeztünk a Moonlight-ba. Már ment az alapozás. A Warm Up után már Dj Kajti nyomta, s pörgette a közönséget. Szépen lassan elkezdtek szállingózni az emberek, egyszer csak egészen kellemes társaság jött össze.

A Girls, Girls, Girls 2010-es remixünkkel kezdtünk a szettet, majd jöttek az újdonságok és a favoritok. A Moonlight-osok pedig jól vették a zenéket. Mi is hatalmasat pörögtünk. Nagyon jó volt. Köszönjük! :)

Indulnánk hazafele. A GPS már megint lefagyott. Egy kis bolyongás Battonyán, majd ismételten telefonos segítség és irány hazafelé. Az úton rengeteg "kamikaze-nyúl!" Annyit láttunk egyetlen hazaút alatt, amennyit egész évben. Ráadásul párat majdnem el is ütöttünk, de szerencsénkre és szerencséjükre mind megmenekült. :)

Egy csúszós "S" kanyar és a vasúti átjáró kis híján megtréfált, de szerencsére csont nélkül megúsztuk. Még reggel 8 előtt ágyba kerültem. 11-kor már nem bírtam tovább, vártak a teendők. Délutánra már a képek is felkerültek! :)

2010.12.16., csütörtök: Nagyjából kész az új Party-mix. Jó house-os lett ez is. :] Este pedig irány a mozi! Üvegtigris 3! Ezt nem lehet kihagyni. Azt már a beharangozókból lehetett tudni, hogy nem az első kettő feeling-jét fogja hozni. Így is volt. Mindent egybe véve azért nem volt rossz film. :)

Club Dance Caffe, Vanyarc! Party-mix Night Tour 2010! Éjféltől a keverőpult mögött a Party-mixer: Dj Hlásznyik... valamint Wave Riders! Rezidensek: Dj Migo, Dj Petrás, Dj Szeghy! 2010.12.11., szombat: 19:00 irány a Club Dance Caffe, Vanyarc. Esik a hó és fagy. Remek. A megye határig kicsit rosszak az útviszonyok, amint kiléptünk, letakarított utak. Aztán Vanyarchoz közel megint kedvezőtlenebbek lettek az útviszonyok. A GPS pedig bevitt egy olyan útra, ami kb. 100m után elfogyott. Remek! :)

Egy autó állt ott. Ha jó láttuk, épp valami törvénybe ütközőt igyekeztek elkövetni. :] Minimum közszemérem sértést? :]

Nem nagyon akartunk zavarni, de kénytelenek voltunk útbaigazítást kérni. :] Meg is kaptuk.

Éjfél előtt meg is érkeztünk. Az egyik rezidens, Petrás Gabi barátom várt minket. Igazán szívélyes volt a fogadtatás. Üdvözlő kör a bárpultnál, egy kis beszélgetés, fotózás, majd beálltunk a pult mögé. Sajnos a nagy hó és egy közeli nagyobb program kedvezőtlenül befolyásolta a létszámot, de közönség mindenért kárpótolt! :)

Szerencsére nagyon topon voltak. Előttünk Dj Petrás és Dj Szeghy hangolták a közönséget. Remekül. Elkezdtük a szettet, s benne pedig nyomni a saját zenéket. Nagyon jól vették, és olyat pörögtek velünk együtt, hogy nem tértem magamhoz. Ekkora party-t! Mindenemről szakadt a víz és úgy tomboltam végig Wave Riders R.P.-val a két órát, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy át kellene adni, hogy Dj Migo is le tudja játszani a saját szettjét. Nagyok voltatok! Köszönjük Vanyarc!

2010.12.09., csütörtök: Lassan kész az új Party-mix. Jó kis house-osra sikeredett. Imádom az ilyet. :] Este 7-kor irány a Cathy's. Forró csoki és forralt bor fogyasztás. (Részemről az előbbi. :) PauGert felköszöntöttük, majd S. Gerivel kiegészülve átsétáltunk a Speed-be egy jó szülinapi pizzára. Már megint majd' éjfél volt mire ágyba kerültem. :)

2010.12.08., szerda: Felhívott egy anyuka, hogy a kisfia karácsonyi kívánságlistáján szerepel egy ilyen is: "Dedikált Dj Hlásznyik CD" lemez. Hát nem aranyos?! :)
Természetesen a "Megoldható valahogy?" kérdésre "igen" volt a válasz. :)

Club Nimrod Birthday Party! Füzesgyarmat! Rezidens: djmolnar vs. Dj Szepi. Guest: Dj Hlásznyik vs. Wave Riders! 2010.12.04., szombat: Szerbia után holt fáradtan 2 x 1,5 óra alvás. Nem éppen sok, de máris pakolunk, mert várnak bennünket Füzesgyarmaton, a Nimród-ban. Kocsiba be. PauGer, T.Laci, R.P., Nyűl és én.

T. Laci beszólás: "Ez tiltó tábla! Mehetsz ahogyan akarsz!" Képben volt? :)

Mennek a kilométerek. A GPS megint alkotott. Kikötünk egy 626-od rendű úton. Megyünk a semmiből a semmibe! Az út szörnyen kátyús 2-vel sem lehet haladni. Nem hisszük, hogy egyszer vége lesz. Árpi már horror filmeket vizionál. :)

Egyszer csak kijutunk végre a semmiből. Végre civilizáció! :] Útközben telefonos értekezés az egyik rezidenssel djmolnar-ral. Akár késhetünk is egy kicsit, mert Péter András napok vannak, és késik a közönség. Ők megtehetik. :)

Megérkeztünk. Laciék pörgették a népet. Szerencsére nem sláger feeling! Hála a jó égnek! :] Megy a dance. Nekikezdünk. Sajátokkal. Veszik. Örülünk. :)

PauGer nyomja a fotókat, s T.Laci-val és R.P.-val a Jagert. Én egy almalével elvoltam. :)

Rákapcsolunk kicsit zeneileg, house, electro-house a zúzósabb fajtából. Agyament sajátok. A közönségnek szeme sem rebbent. Mint ha a legnagyobb zenékre tolták volna! Mi meg annyira belemelegedtünk, hogy majdnem zárásig maradtunk. Jól éreztük magunkat. Köszönjük! :)
(Meghívást kaptunk egy újabb fellépésre is, de erről majd később. :)

2010.12.03., péntek: Egy őrült nap után megint pakolás, útlevél be, irány Szerbia. A határ túloldalán régi kedves barátaink vártak ránk. Alen és Noyz. Számunkra furcsa új törvény: a disco-ban nem lehet dohányozni. Füst mentes emberként nem titkolhatom az örömöm. :)
A közönség viszont nagyon slágeres volt. A rezidensek szerint talán még a szokottnál is inkább. Ez nem túl jó hír, mivel nem tudunk "művészkedni." Ami viszont meglepett, hogy a Wicked Little Things c. sajátunkat viszont nagyon jól fogadták. Meg is lepődtünk rajta. :)

A hazafele úton a srácok enni szerettek volna. Beértünk Szegedre. Hajnalban mi van nyitva? Csak a "Meki!" Mc Drive. Rendelünk. 12 sajtburgert! :)))))
(Jelzem, csak hárman ültünk a kocsiban! :)

A kiadó-ablaknál közlik velünk, hogy csak 20-30 perc múlva tudnak kiszolgálni!!! Eszembe jutott az Tibi az Argo-ból! "Gyorsétterem mi, b*zd meg?!"

A kiszolgáló hölgy javasolta, hogy keressünk másik "Meki"-t. Úgy teszünk. Szeged össze-vissza túrva, útfelbontások mindenütt. Bolyongunk fél óráig, sehol nem találtunk másik üzemelő "Meki"-t, ezért vissza az előzőhöz, s végre megkaptuk a hőn áhított reggelit! :)

Az első két darab még könnyen ment, de a harmadik feladta a leckét. Kb. Annyi idő alatt végeztem a hárommal, mint R.P. öttel! :)

2010.12.02., csütörtök: A Denon-tól megkaptam a legújabb katalógusukat. Postán, névre szólóan címezve. Érdekes, mert soha nem vásároltam Denon terméket. Azért nagyon örültem neki! :)

Ugyan ezen a napon elindult Wave Riders - R.P. barátom blog oldala. Elérhető itt.

2010.12.01., szerda: Egy furcsa hír! Nem tudom feldolgozni. A Top Dj.hu országos Top 100as listáján a 34. lettem! Egyszer kaptam egy meghívólevelet rá. Regisztráltam, azután nem volt több időm foglalkozni vele. Ma Sz. Viktor hívta fel a figyelmem rá. Az eredmény nagyon meglepett! Köszönöm mindenkinek! :)

2010.10.16., péntek: Megkóstoltam az ország tortáját. Isteni! :)
Majd egy kellemes séta a Gyulán. Többek között a várnál. Jó volt.

2010.10.10., vasárnap: Három új Rock Me Slow remix videó került fel a YouTube-ra! Megnézheted őket itt!

2010.08.11., szerda: Késő délután egy jóízű séta a szabadkígyósi kastély parkjában. Mini-piknik az egyik padon. Tiszta kikapcsolódás. :)

Este egy újabb remixünkhöz készített videót találtam a YouTube-on, a Ghostbusters remixünk videóját! Megnézheted itt! :)

2010.08.10., kedd: A nap végére eléggé tele volt a fejem mindennel, s kapóra jött Krisztián barátom hívása 20-21 óra után. "Menjünk futni!" Hárman nekilódultunk. Laza 3km. Jól esett. Át is aludtam az éjszakát. :)

2010.08.06., péntek Felhívtak a Békés Megyei Hírlaptól, s egy rövid telefonos interjút készítettek velem. :)

2010.08.05., csütörtök: Dj Blaze-nek köszönhetően megismerhettem Dj Levicius-t, személyében pedig szintén egy pozitív segítőkész ember. Örülök, hogy ilyen jó embereket sodort az utamba az élet.

2010.07.xx: Megismerkedtem Dj Blaze kollégával, aki meglepően pozitív és rengeteg segítséget nyújtott. Több ilyen emberre lenne szükség. Szebb lenne tőle a világ.

2010.07.18., vasárnap: A sok pörgés után egy kis lazítás vidéken. Kerti zuhanyzó, Csillagok háborúja VHS-en! Szerinted? :)

2010.07.13., kedd: Végre elkészült a 666 - Supadupa Fly (Dj Hlásznyik vs. Wave Riders Remix) YouTube videója. Megtalálod itt!

2010.06.20., vasárnap: Egy lazulós nap. Délután egy kanyar a szabadkígyósi Kastély körül, majd egy fotózás a pósteleki kastély romjainál. Pár fotót már megnézhetsz ezek közül a Sajtó fotók között.

2010.06.17., péntek: Volt pörgés rendesen. Délután hívott Saki, hogy teszt-üzem van az Ali Baba falatozójában, menjünk kóstoljuk meg a finomságaikat! Eléggé elszaladt az idő, mire Tóth Lacival elindultunk. Egy-egy dönner-t kértünk. A tányérunk sem volt kicsi, de mindkét irányba lelógott róla. Mikor megláttam, nem hittem, hogy a felénél többet meg tudok enni belőle. :)

Jól elbeszélgettünk evés közben és idővel azért eltűnt a tisztes adag. A különleges, számomra szokatlan fűszerezés nagyon tetszett. Sajnos a salátákat és a desszerteket már nem tudtuk kipróbálni. Nem fért sehova! Pedig T. Laci aztán tud rendesen enni, de ő sem vállalkozott a további kóstolásra. :)

Bátran ajánlom mindenkinek Ali Babát, aki szereti a különleges ízeket! Próbáljátok ki bátran! :)

2010.06.08., kedd: Gyorsan összeütöttem egy egyszerű YouTube videót a Dred Remixünknek. Megnézheted itt!

2010.06.05., szombat: Újabb őrült pörgős hetek után egy hasonló szombat következett. Délelőtt rádió, élő adás, Party-mix beharangozó, stb. Délután Kata és Attila esküvője, ahonnan egyenesen Dánfokra vettem az irányt. Wave Riders már bemelegítette a közönséget. Nemsokára már tetőfokára hágott a hangulat. :)

Éjfélre szinte már moccanni sem lehetett. Az erotic show vonzotta a szemeket, utána pedig rátettünk még egy lapáttal! Ha lehet, ez az este még jobb volt, mint a szezonnyitó part!

Békés-Dánfok szezonnyitó party! - Rezidensek: Dj Hlásznyik vs. Wave Riders - Live Dj Video! 2010.05.22., szombat: Egész napos rohanás után este: Békés-Dánfok szezon nyitó party! Részletesebb beszámoló az estéről itt!

2010.05.10., hétfő: Elég sok a lemaradásom az élet minden területén. Ebbe a blog írás is bele tartozik. Igyekszem pótolni. Olvasatlan üzenetek: Rádiós: 822, Iwiw 422, Gmail: 853 ...és még nincs vége! :)

2010.05.09., vasárnap: Egy kicsivel nyugodtabb volt ez a nap, mint az átlag. Egy kevés "munka", majd irány a szabadkígyósi Kastély. Épp lovas verseny zajlott. A Kentaur Lovasegylet is versenyzett. :)

Egy jó ízű séta a kastély parkjában, majd este egy laza 3km-es futás. Estére már nem volt szükség altatódalra. :)

2010.05.02., vasárnap: Kontor Tomi hívott. Végre megnézhettük a Rock Me Slow videoklipjét! Még csak 95-98%-os, de nagyon jó lesz! :)
2010.04.01., csütörtök: Még mindig tart a pörgés. A félkómás rádiós nap után jött a Rock Me Slow videoklip forgatás. Egy balesettel indultunk. Az egyik szállítóeszköz hibájából összetört Kontor Tomi két gitárja és egy 14 oktávos zongora. :S


Pár percre rá felhívott az egyik nemzetközi kiadó, hogy azonnal fejezzük be a Rock Me Slow kampányt, vetessük le a rádió műsorról a dalt, mert "Loptuk" és ha nem tesszük, beperelnek 20 millió forintra. Tudtuk, hogy semmilyen valóságalapja nem lehet a szavainak, de egy darabig eltartott, amíg megvitattuk a dolgot. A végén elárulta az úriember, hogy az egyik nagy rádió április elsejei tréfája volt. Szerintünk nem volt vicces. Ilyen hangulatban mentünk neki a videoklip forgatásnak. Mondjuk vissza hívtak pár perc múlva, hogy elnézést kérjenek és azt kívánták, hogy járjunk úgy, mint a Tankcsapda, akivel ugyanezt eljátszották, és ők arany lemezesek lettek. Köszönjük! :)

Ezek után nem éppen a legjobb volt a hangulatunk. Kb. 2-2,5 órába telt, mire kompletten be lett rendezve a forgatás helyszíne. Elkezdtük. A pechszériánk viszont folytatódni látszott. A lézer a beállítás után "elszállt", azt követve az egyik intelligens lámpánk is, majd a füstgép is megadta magát. A fényképezőgép pedig lemerült. Azért szerencsére sikerült készíteni pár fotót a forgatásról. Nemsokára meg is nézhetitek őket. :)

2010.03.31., szerda: Több hetes őrült pörgés után egy újabb húzós nap, melynek végén várt minket a régió legkomolyabb club-ja, a Club Babylon és a tavasz legnagyobb diák party-ja! 22:00 után nem sokkal érkeztünk meg, de addigra már lépni is alig lehetett, a bejáratnál pedig tömött sorokban várták az emberek, hogy bejuthassanak. Dj Fenyvesi játszott előttünk. Elég jól megpörgette a népet. A húzós zenéire én is felpörögtem. :)

23:00-kor kezdtük a szettet. Benne felcsendült a Sash! - Ecuador Remixünk, az újdonság a Ghostbusters 2010-es újragondolásunk, és a végén pedig a Rock Me Slow is!

2010.03.24., szerda: Megérkezett az új zenénk, a Rock Me Slow nemzetközi szerződése!!! Juhéj! :)

2010.03.23., kedd: Macsánszky Anita és a Csaba Rádió vendégei voltunk Kontor Tamással. Wave Riders barátom nem sajnos nem tudott velünk tartani. A Top 40-ben bemutattuk a 104MHz hallgatóinak a Rock Me Slow c. vadonatúj dalunkat és egy jót beszélgettünk annak megszületéséről, a közös munkáról, stb. Hamarosan elérhető lesz a riport teljes hanganyaga is. A Csaba Rádióban pedig már kérhetitek a zenét a kívánságműsorban!


2010.03.12., péntek: Nagyon őrült nap, hatalmas pörgés. Este pedig irány a Last Station! Dj Lenárd izzított. Ilyen remek Warm Up set-et ritkán hallottunk. Kellemes vokális, jól megtáncoltatta a népet, és mégis tudtunk feljebb pakolni. Utánunk pedig jött a rezidens, Dj Kovács.


2010.02.07., vasárnap: Fotózás a Future Model Agency stúdiójában. Nagyon jó hangulatban telt. Hoztuk a szokott formánkat. 2 percre sem volunk normálisok, de nem dobtak ki bennünket! :)
Thx 4 FMA, Lengyel Norbi & Imre Gyuri! Pár képet már megtekinthettek itt!

A hamarosan indul a Future Model's Party! További részletekért klikkelj ide!


2010.02.05., péntek: Kaptam egy háttérképet a Designmester-től! Az egyik legutóbb publikált sajtó fotómból készítette.


2010.02.03., szerda: Egy újabb remix felkérést kaptunk Magyarország egyik legismertebb lemezlovasától, producerétől! Egyelőre teljes a hírzárlat, de hamarosan jönnek a részletek!


2010.02.01., hétfő: Elindult a mixműsorom az Energy Station-ön is! :) Mostantól minden hétfőn 19 órától hallhatjátok itt is a kétórás mixemet!


Dj Hlásznyik vs. Wave Riders - Destroy Your Mind maxi lemez borító! Egész napos szervezkedés. Este Stenci elkészítette a Dj Hlásznyik vs. Wave Riders - Destroy Your Mind grafikai anyagát. Nekünk nagyon tetszett. Tovább!


2010.01.28., csütörtök: A Destroy Your Mind c. alkotásunkból megérkezett a Neverlose 2010-es Rework-je! Letöltheted innen!

Dj Hlásznyik vs. Wave Riders - Destroy Your Mind maxi lemez borító! Este Destroy Your Mind Maxi CD lemez utolsó simítások, egyeztetések a grafikussal, stb. Hamarosan kész! Sokat kellett várni rá, mert minden több tényező is hátráltatta a megjelenést. Várni kellett Hamvai P.G. & Roberto Winny Remixére, utána a Ministry Of Sound-os Dj Ramiles Remixére, majd a grafikai munkálatokra. Viszont lassan révbe érünk. :)


2010.01.27., szerda: Este Tonic batárom hívott Londonból. Problémája akadt a letöltésnél. Az új szerver indulásának első 10 napján 52GB volt a forgalma!!! :) Ezt kicsit nehezen bírja. Ha valami nem sikerül elsőre, próbáljátok meg újra. PauGer már dolgozik a probléma kiküszöbölésén. Új magyar szerver csatasorba állítása, stb. :)


2010.01.26., kedd: Munkálkodás. Délután nagy eszmecsere Wave Riders R.P.-val. Közben találtunk egy japán oldalt, ahol fent vannak a videóink! (http://www.woopie.jp :)


2010.01.25., hétfő: A szokásos mókuskeréken felül egy kis igazítás életem első motoros videóján és már megy is fel a YouTube-ra! :)
Megtekintheted, ha ide kattintasz!


2010.01.24., vasárnap: Lazításképpen újabb videó vágás. Kivételesen nem Dj-, vagy zenei videó, hanem egy motoros! Ilyet még úgysem készítettem! Alatta egy Road zene, Go. Tetszett. Remélhetőleg a kész videón is látszik, hogy szívvel-lélekkel készült. Alig várom, hogy felérjen a YouTube-ra, és adhassam a linket. :)


2010.01.23., szombat: Lassan befejezzük Dj Harmath & Dj Noyz új zenéjének remixét. Már csak finomítani kell. :)

Még egy jó hír: egy újabb rádióban indul a Party-mix! Ezentúl minden szombaton hallhatjátok a Top Fm Rádióban is!


2010.01.22., péntek: Még mindig borzasztóan fáj a "vállam" vagy nem is tudom még mi(csodá)m, napok óta alig alszok. Majd leszakad a bal karom, vállam. Amit tudok, elmegyek csontkovácshoz is. Hátha az tud valamit kezdeni vele. Sokszor már csak nevetek rajta, hogy mennyire szenvedek. :)

Ráadásul nagyon bele kell húzni, mert még nincs kész a legújabb Party-mix, és ma indul egy újabb rádióban! Juhéj! Hamarosan jön a bővebb információ kupac is. :)

Estére az is kiderül, hogy mi a bajom. Túl vagyok pörgetve. Hááát... Már 13-14 éve így van. :)
Lazítani kellene? Jó vicc. :)


2010.01.21., csütörtök: Megint esett a hó. Szép. Kéne készíteni róla pár jó fotót. Remélem, hogy még belefér a mai napba. :)
(Bár igazából a nyarat jobban szeretem! :)


2010.01.20., szerda: Szégyen szemre orvoshoz kellett mennem. A fogorvost kivéve szerencsére nagyon régen kellett már elmennem. Nem is vagyok az hipochonder fajta. Nem is nagyon emlékszem mikor voltam utoljára.
Most viszont napok óta kínlódok, úgyhogy nem úsztam meg. Bár okosabb nem lettem. Túlhajszoltság. Lazítani kellene? Olyan vagyok mint a búgó csiga, ha nem pörgök, eldőlök! :)


2010.01.19., kedd: Olvasatlan levelek tömkelege. Az iwiw-en már "csak" 343 olvasatlan üzenetem volt. Igaz több szabad helyem sem akadt. Muszáj volt nagytakarítani, olvasni, válaszolni, stb. :)


2010.01.18., hétfő A ritka alkalmak egyike. Filmnézés. A tv-t legtöbbször csak kikapcsolt állapotban látom. :)
SOS szerelem. Enyhén (?) futurealisztikus film, de volt benne egy jó párbeszéd. Tetszett.
- Drága zakó. Vesace?
- Nem, de a te pénzedből van. :)


2010.01.19., vasárnap: Nem disco-s nap és gondolatok! Okosság! :)

Három nagy zsák szemét várta, hogy a megfelelő helyre kerüljön. Szelektíven gyűjtjük, így nem évtizedek alatt lebomló hulladék lesz belőle, hanem újrahasznosítható hasznos anyag. Számomra kissé furcsa, hogy az emberek még nem jöttek rá, hogy mennyire fontos is lenne a szelektív hulladékgyűjtés IS!

...és e mellett még mennyi dolog van, ami mellett könnyedén elmegyünk, pedig nem kellene. Szebb és jobb lehetne az életünk, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk pár dologra.

Nagy nehezen találtunk megfelelő szelektív hulladékgyűjtő szigetet, de meglett. Hurrá! :)

Dj Hlásznyik régi blog oldala, régi képekkel. :) Aztán jöhetett a nap kellemesebb része. Egy újabb vasárnap délután, amikor a szabadkígyósi Kastély park felé vesszük az irányt. Imádom. Kikapcsol. Csend, nyugalom, friss levegő. Enyhén hűvös idő, kevés ember a "Kastélyban." Sajnos annál több szemét. Nem értem az embereket. Hogy van lelkiviláguk ilyen szép helyen szemetelni? Gyerekként is sokat jártam itt. Akkor nagy élet volt a "Kastélyban." Érdekes módon sosem szemeteltem. Szerencsére nem nagyon emlékszem rá, hogy akkoriban bárki tette volna. Igaz, abban az időben vigyáztunk is mindenre. Volt olyan, hogy tanári vezetéssel de önkéntesen kimentünk rendbe tenni a "Kastélyt." Persze csak annyit, amennyit egy általános iskolás diák megtehet. Rendezgettünk, szépítettük, ahogyan lehet, stb. Nem azért, mert kötelező volt, hanem azért, mert jól esett. Mindenki önként ment. Voltak akik még tóból is kiszedték a szemetet. Cipőt le, és be a vízbe. Ma a fiatalok nyugodsz szívvel dobják el a szemetet, és nem is gondolkoznak rajta, hogy mit tesznek. Elcsúfítják azt, ami szép, érték, illene rá vigyázni... Vajon hová fajul ez a világ? Mikor jönnek rá az emberek, hogy nem lehet büntetlenül károsítani a természetet? Vajon úgy hagyja el egyszer az emberiség ezt a bolygót, hogy "Sajnos teleszemeteltük. Sebaj! Keresünk egy másikat?" Az még nagyon messze van, hogy innen elmehessünk. Nem kellene vigyázni arra a helyre, ahol élünk?

Szerintem fel kellene eszmélni időben. Nem kifogásokat keresni. "Mások is megteszik!"; "Én nem veszem fel! Nem én dobtam el."; stb. Csak kifogások. Az ember magát nyugtatja. Megmagyarázza a tétlenségét. Én köszönöm, nem állok be a sorba!

Érett felnőtt (? :) létemre nekiálltam szemetet szedni a Kastélyban. :)
Nem esett le a gyűrű az ujjamról. Igaz nincs is. Szemét viszont annál több volt. Két nagy szatyor jött össze. Egy fiatal pár jött velem szemben. Valószínű, hogy kollégisták voltak. Látszott rajtuk, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. "Itt egy ember velük szemben, aki nem hogy eldobálja a szemetet, hanem még össze is szedi?! Meghülyült a világ?"

Sajnos egy kicsit mindenkinek meg kellene, s egyből egy szebb világban élhetnénk. Hajrá mindenki! ;)

Egy régebbi szemétszedős, kishalakat mentős képsorozatot találtok a régi honlapomon, a galériában. www.djhlasznyik.4u.hu


2010.01.18., szombat: Egész napos videó vágás, melynek eredménye, hogy estére semmit sem láttam. :)

Szerencsére legalább elkészül a Dreher Disco-s fellépésünk videójának második rész. Már ez is fen van a YouTube-on!


2010.01.14., csütörtök: Gondolatok a bakelit körül. Nem is oly' rég a Tehcnics bejelentette, hogy beszünteti a bakelit lemezjátszók készítését. Eddie Messel beszélgettem MSN-en a dicső house korszakról. Elő kerültek a régi Party-mix tracklisták ebből az időből. Megakadt a szemem az egyiken. Pont egy húzós szett. Akkoriban még a club-ban is ütős volt. Eszembe jutott az a jól eső érzés, amikor elkezdődik a pörgős house set, és az ember egymás után veszi elő és pakolja fel a jobbnál-jobb bakeliteket. A közönség tombol, és mikor már mindenki azt hiszi, hogy ezt nem lehet tovább fokozni, akkor egy-két ütős zenével mégis csak bebizonyosodik, hogy szinte meg lehet szakítani a közönséget! :)

Már régen nem tettem fel egy bakelit lemezt sem, de egyre inkább vágyom rá, hogy újra megtegyem. Azok a Dj-k, akik bakelitről zenéltek jól tudják/hiszik/vallják, hogy a bakelitnek lelke van. Kicsit nehezebben kezelhető, mint a profi cd lemezjátszók, de sokáig ragaszkodtunk hozzá. A mai napig meg vannak a régi lemezeim. Elterveztem egy örömzenélést. Elő a régi lemezeket, és had sercegjen a tű! Már csak a megfelelő alkalom, és némi szabadidő hiányzik csak. :S


Dj Hlásznyik vs. Wave Riders Dj Vésztőn, a Dreher Disco-ban! Live Set party video! Második rész! - 2009.12.12., szombat! Nézd meg az első részt is! :) 2010.01.10., vasárnap: Már második napja vágom a december 12-i Dreher Disco (Vésztő) fellépésünk videóját. Ahogyan visszanéztem a felvételeket újra átjárt a Dreher-party feeling. Nagyon jó volt. Szerencsére rengeteg anyag volt. Fájt a szívem, hogy sok részt ki kellett vágnom, de törekedni kellett, hogy csak a legjobbak maradjanak benne és ne csak annak legyen izgalmas, aki ott volt. Így is olyan hosszú lett, hogy minimum két részre lesz szükség. Elkészült az első rész. Majd éjfél lett, mire felkerült a YouTube-ra. :)
Kapcsolódó cikkek: